Selecteer een pagina

Een Witte Toner Printer geeft de mogelijkheden om op een geweldige manier al jouw creatieve ideeën te printen op een veelzijdigheid aan blanco producten waarbij je in de meeste gevallen geen zorgen hoeft te maken over de ondergrond, samenstelling en stof van het desbetreffende product. Het biedt veel meer opties dan een standaard kleurenprinter. 

In dit artikel zullen we de voordelen laten zien van de OKI White Toner Printers en zullen we proberen duidelijk te maken wat de voordelen zijn en of het meerwaarde biedt voor jou. 

Laten we beginnen.

Introductie van de OKI White Toner Printer – Eindelijk WIT printen

 

Vroeger was het namelijk niet mogelijk om wit te printen aangezien kleurenprinters destijds bestonden uit de samenstelling Cyaan, Magenta, Yellow en Black. Het is altijd een grote uitdaging geweest om donker en gekleurd textiel te bedrukken omdat de CMYK kleuren die worden geprint ‘verdwijnen’ in een gekleurde ondergrond. Dit komt omdat er geen dekkende laag achter de full colour opdruk geprint kon worden. Er waren wel oplossingen als het transferpapier OBM welke bestaat uit een volledig witte drager, waarbij het wel mogelijk was om wit te printen alleen gaat dit in vele gevallen gepaard met Print & Cut, oftewel uitsnijden en pellen wat in vergelijking tot wit printen veel tijd en arbeid kost. 

In 2012 schreeft sign.nl het eerste artikel over de introductie van de OKI C711WT. Dit was destijds een revolutonaire doorbraak en bracht een absolute verandering  op het gebied van creativiteit en mogelijkheden. 

Een Kleurenprinter versus een Witte Toner Printer

 

 Full Colour printen met een kleurenprinter

Full Colour printen met een kleurenprinter betekent printen, behalve met wit. Wit heb je met name nodig als je donkere producten wilt bedrukken en transparante producten. Natuurlijk kan je in een afbeelding een gedeelte ‘leeg’maken oftewel transparant maken waardoor de ondergrond door de afbeelding komt. Dit is natuurlijk anders dan het printen met witte toner.

 

Full Colour + wit printen met een Witte Toner Printer

Wit printen betekent dat er meer kleur wordt meegegeven aan de afbeelding. Meer kleur betekent, meer dekking. Nu is er nog een verschil bij het printen van wit; Wit eerst of wit laatst. Wit eerst betekent dat de de witte toner als eerste wordt geprint en wit laatst betekent dat de wit als laatst wordt geprint. Bij de OKI Pro7411WT wordt wit laatst geprint door de samenstelling Cyaan, Magenta, Yellow en Wit. Bij de OKI Pro8432WT zijn de tonercartridges SWAP-able waardoor de witte toner kan worden vervangen door zwart, waardoor de samenstelling gecreerd wordt: Wit, Cyaan, Magenta, Yellow! 

 

Wat zijn de meest gebruikte transferpapieren bij een Witte Toner Printer

 

Transferpapier WoW 7.8 is een flinterdun transferpapier wat is ontwikkeld om volledig vrijstaande ontwerpen te printen op ieder gekleurd textiel. De meest gebruikte kleuren zijn donker en gekleurd textiel waarbij iedere Full Colour – inclusief wit geprint kan worden.  

Veelgebruikte producten zijn:

* Donker & gekleurd textiel van katoen, polyster en zelfs nylon.

* Leer.

* Transferpapier RST9.1

 Het Transferpapier WoW 7.8 is speciaal ontwikkeld blablabla

 

Print ook Full Colour Stickers met de Witte Toner Printers

CL*Media

Aansturing van de Witte Toner Printers

 

SpaceControl Software