Selecteer een pagina

De Silhouette Cameo 3 dook voor het eerste op bij een jaarlijks, internationaal evenement in Hawaii, Honolulu. Tijdens dit evenement werd de nieuwe Silhouette Cameo 3 geïntroduceerd met vernieuwde functies, nieuwe snij elementen en extra innovatieve snufjes. Met de Silhouette Cameo 3 is het nu nog makkelijker om meerdere materialen te versieren, decoreren en te bedrukken. Door de toevoeging van niet één maar twee snij elementen die tegelijkertijd kunnen snijden kan er wat extra tijd worden bespaard. Doordat deze nu samenwerken is het werken met meerdere materialen vereenvoudigd. Als we kijken naar zijn voorganger dan is het grote verschil dat Silhouette America heeft gekozen om een combinatie te creëren van de Silhouette Curio en de Silhouette Cameo 2.

De Silhouette Cameo 3 beschikt over verstelbare rollers die omringt zijn door metalen veertjes en het doel hebben om het materiaal nog beter op zijn plek te houden. Doordat de rollers verstelbaar zijn in welke positie dan ook, is het mogelijk om elk folie, van welk formaat dan ook, te kunnen plotten. Hiermee is de kans dat ‘reststukjes’ over hebt geminimaliseerd. Het snijden en werken met verschillende tools van Silhouette is vereenvoudigd door de samenwerking van maar liefst 2 snij elementen. Zodra de dunne, lichte deksel wordt opgetild ziet men aan de linkerkant twee ‘gaten’ waar bijvoorbeeld mesjes en andere tools bewaard kunnen worden. Vervolgens ziet men de twee snij elementen, de rollers, snijstrip en aan de onderkant van de Silhouette een lade die naar voren schuift.

De lade is opgesplitst in een klein rechtervak dat specifiek bedoeld is voor de crosscutter. Het linkervak is een stuk groter waar verschillende, kleine tools bewaard kunnen worden zoals een pelhaak, een spatel, een notitie met instellingen, een kleine schaar en eventueel enkele mesjes.Hieronder kan je een video bekijken over de Silhouette Cameo 3.

 

 

 

Eindelijk is er besloten om een lade toe te voegen aan de voorkant van de Silhouette Cameo 3. Deze lade bestaat uit 2 opbergvakken. Het kleinere vak, aan de rechterkant is een kleine opbergruimte voor de bijgeleverde crosscutter, die ook bijgeleverd zat bij de silhouette cameo 2. Het andere opbergvak is vele malen groter en is geschikt voor bijvoorbeeld een pelhaak, een spatel, een notitie met instellingen, een kleine schaar en eventueel enkele mesjes. Als de twee vakken worden dicht gedaan, dan heeft dit nog een voordeel.  Het helpt de snijmatten te ondersteunen en het helpt bij het snijden van grotere ontwerpen. Deze extra ondersteuning zorgt ervoor dat materialen beter worden begeleidt en er minder kans bestaat dat het materiaal scheef wordt getrokken.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Silhouette Cameo 3

 

Dubbele snijgereedschap voor multi-tasking opdrachten.

 Een draadloze verbinding. (Bluetooth)

Een zelfregulerend mes.

Een functie met het werken van barcodes, voor bezuinigingen en ‘presets’.

Materialen snijden tot 2 milimeter.

Het LCD scherm is vernieuwd , inclusief een prettig, afleesbaar overzicht

De Firmware is snel, veel sneller..

Een vernieuwde omgeving van de Silhouette Studio 4.

Het Touch Screen heeft enkele wijzigingen ten opzichte van het vorige model. In plaats van ”load media” en ”load mat”, is dit vereenvoudigd. Vanaf nu ziet men ”Load” en ”Unload”. Als in de software het project een cutting mat heeft dan wordt de cutting mat automatisch geladen. Daarnaast heeft het ingebouwde speakers. Als de buttons op het touch screen worden ingevoerd, hoor je een klik en gaat de silhouette na wat je aan het doen bent. Daarnaast kan je draadloos snijden, aangezien het compatible is met Bluetooth.

Stel je vraag hier beneden

Ut porttitor imperdiet hendrerit. Suspendisse pulvinar lacus nec sollicitudin finibus ligula quam bibendum dui, maximus ornare ex nulla ut lacus.