Selecteer een pagina
Het bedrukken van mokken is een bedrukkingstechniek die al vele jaren wordt gebruikt. Toch blijft het verrassend dat mokken nog altijd zo hoog scoren bij de eindgebruikers. Dit komt omdat de mok nog altijd in het dagelijks beeld past, zowel in de privé sfeer als de zakelijk sfeer. We hebben veel klanten die naast het succesvol bedrukken van textiel ook aan de slag gaan met gepersonaliseerde mokken. Zeker omdat het tegenwoordig ook mogelijk is om meer dan alleen witte mokken te bedrukken. 

Er zijn twee bedrukkingstechnieken die ervoor zorgen dat mokken op een professionele manier bedrukt kunnen worden, hierbij zijn beide technieken vaatwasbestendig. Laten we gelijk maar meer vertellen over de twee bedrukkingstechnieken::

 

1. Met transferpapier

De meest gebruikte toepassing voor het bedrukken van alle kleuren mokken is het gebruik van TheMagicTouch transferpapier. Met TheMagicTouch transferpapier CPM – voor het bedrukken van harde materialen – beschik je over de mogelijkheid om witte, zwarte en gekleurde bekers te bedrukken. Het transferpapier maakt gebruik van toner, een droge poeder die met behulp van hitte en druk op de ondergrond wordt overgezet en het ontwerp achterlaat.

Met het transferpapier CPM waarmee je harde oppervlakten en ondergronden kan bedrukken, heb je de mogelijkheid om Glans, Satijn- en Emaille mokken te decoreren. Door deze uitgebreide keuze kan de klant of eindgebruiker zelf kiezen waar zijn of haar voorkeur naar uitgaat. De meest populaire producten zijn :

1 Emaillen Mokken.
2 Hoogglans Mokken.
3 Satijnen Mokken.
4 Kopjes & Schoteltjes.
5 Glazen Flessen.
6 Wijn- en bierflessen.

Bij het overzetten van ieder ontwerp, is een mokkenpers nodig. Om het ontwerp over te zetten op de mok speelt de tijd en temperatuur een belangrijke rol voor het eindresultaat. De druk zorgt voor een optimale overdracht, waardoor het ontwerp op de mok wordt geperst. De mokken die je kan bedrukken met transferpapier zijn voorzien van een coatinglaag voor gebruik met een kleurenlaser- of LED kleurenprinter en zijn vaatwasbestendig. Voor glazen flessen is geen speciale coating nodig.

De belangrijke kenmerken:

  • TheMagicTouch Transferpapier CPM stelt je in staat om verschillende samenstellingen en kleuren te bedrukken.
  • Met de OKI White Toner Printters kan je ook uitbreiden naar transparante producten, zoals glazen flessen.
  • Een mokkenpers is vereist om het beste resultaat te behalen.

Leverbaar vanaf één stuk | Meer informatie

 

2. Met sublimatie

Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof van een vaste fase direct overgaat naar een gasvormige fase.  Sublimatie wordt gebruikt om een ontwerp als het ware “in te bakken” in de polyester coating van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige inkt gebruikt, welke zich vermengd met het polyester. Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print die kras- en was bestendig is en vaak wordt ingezet bij foto’s.

De meest gebruikte toepassingen voor het gebruik met sublimatie zijn:

1. Sublimatie Mokken.
2. Sublimatie Kopjes.

De huidige mokkenpersen zijn gebruiksvriendelijk en ontworpen voor snelheid. Bijvoorbeeld, de HTP621 werkt met een simpel kliksysteem waarbij je verschillende vormen en maten elementen snel kunt verwisselen.

De belangrijke kenmerken:

  • Sublimatie stelt je in staat om witte mokken en kopjes te bedrukken met een extra hoogglans effect.
  • Uitsluitend witte mokken met een polyester coating voor sublimatie.
  • Een mokkenpers is vereist om het beste resultaat te behalen.

Leverbaar vanaf één stuk | Meer informatie

Heb je een vraag over het bedrukken van mokken?