Selecteer een pagina

Handleiding Grafityp White Gloss Permanent

Beschrijving

Grafiprint M112P is een zachte, las- en cadmiumvrije, monomeer gekalanderde, wit glanzende  PVC film, speciaal voor gebruik op solventprinters (eco/mild/hard), latexprinters en UV-printers. De film is voorzien van een permanente drukgevoelige dispersie-gebaseerde acrylkleefstof. Deze kleefstof wordt beschermd door een hoogkwalitatief siliconenpapier.

Samenstelling

Film: 100 µm dikke monomeer gekalanderde wit glanzende PVC film. Kleefstof: transparante permanente drukgevoelige dispersie-gebaseerde acrylkleefstof met een hoge weerstand tegen UV-straling, chemische producten en vocht. Rugpapier : wit “clay-coated” papier van 120 gr/m².

Behandeling

Snij uw ontwerp in spiegelbeeld uit aan de lijmkant. Verwijder het overtollige flex materiaal met een pel-gereedschap van de transparante drager, zodat alleen nog overblijft op de drager wat u daadwerkelijk wilt gaan bedrukken. Leg de zo verkregen transfer, bestaande uit de transparante drager met daarop uw ontwerp , boven op het textiel met de drager naar boven zodat u de afbeelding door de drager ziet en pers met de aangegeven temperatuur en tijd.

Meer informatie

Bekijk meer informatie over het Premium Flex.

Toepassing

De Grafiprint M112P PVC film werd speciaal ontworpen voor alle mogelijke binnen toepassingen en korte buitentoepassingen op een vlakke ondergrond.

Opmaak

Applicatie tape Papier of Applicatie Tape Transparant.

Opmerking

Grote hoeveelheden solvent-inkt op het materiaal kunnen de inkt op de rugbedrukking activeren. Indien het materiaal daarna te vlug opgerold wordt, kan de print op de rugbedrukking zichtbaar worden in de afbeelding. Wij raden dan ook ten stelligste aan de inkthoeveelheid te beperken en de prints voldoende te laten drogen alvorens ze opgerolt worden. Daar de kleur van de folie bij elke productie minimaal kan verschillen, raden wij aan geen folies met een verschillend batchnummer in eenzelfde en kritische opdracht te gebruiken.

Meest gestelde vragen over Grafityp White Gloss Permanent

Hoe lang blijft de folie mooi bij buitengebruik?

Dit is uiteraard afhankelijk van de omstandigheden. Bij een verticale aanbrenging op een glad, en van te voren goed vuil en vetvrij gemaakte oppervlak, kan de folie tot zo’n 3 jaar goed blijven zitten. De UV-bestendigheid van de print is uiteraard afhankelijk van de gebruikte inkten en de hoeveelheid zon-uren.

Kan ik deze folie ook naar A4 en/of A3 vellen snijden en gebruiken in een kleuren laser printer?

Nee, voor dit soort printer hebben we de CL-Media sticker materialen in het assortiment.

De lijm is drukgevoelig, wat betekent dat?

Dat betekent dat de lijm meer gaat kleven naarmate de folie wordt aangerakeld na het aanbrengen. Het is dus zaak bij het aanbrengen de folie goed te rakelen. We raden hierbij aan om een rakel met vilt te gebruiken om de print op de folie niet te beschadigen en goed te rakelen voor dat de applicatie tape wordt verwijderd zodat er zo min mogelijk hoeft te worden gerakeld direct op de print.

De print beschadigd als mijn plotter na het printen begint met snijden. Hoe voorkom ik dit?

Door een droogtijd in te lassen tussen het printen en het snijden kan versmeren van de print bij het snijden voorkomen worden.

Pin It on Pinterest