Selecteer een pagina

Handleiding Handdoeken

Met Sublimatie papier

Temperatuur

190℃

Tijd

60 Seconden

Lage Druk

2-3 Bar

Verwijderen

Heet

Hulpmiddel

Teflon boven en onder de bedrukking

Verwerking

Print het ontwerp in spiegelbeeld op het sublimatie transferpapier. Leg een teflonvel op de persmat van de transferpers. Leg daarop de bandhanddoek en zorg dat de bedrukbare polyester rand in het midden van de pers ligt. Daarop dan weer de transfer met de afbeelding naar beneden. Leg daarop vervolgens nog een teflonvel. Pers gedurende  de aangegeven tijd. Na het persen het transferpapier direct verwijderen. Doe dit in één keer en zorg dat het transferpapier bij het weghalen van het bovenste vel teflon niet verschuift om vlekken en onscherpte te voorkomen.

Meest gestelde vragen over Handdoeken

Waarom zijn de teflon vellen nodig?

Omdat de kleurpigmenten in de afbeelding gas vormig worden en als gas overgaan in het product dat bedrukt wordt. Zonder een teflon vel er boven en er onder bestaat het risico dat er pigment in de persmat of aan de persplaat terecht komt. Bij een volgend bedrukking van een polyester product kan dit dan weer in het product terecht komen en vlekken geven. De teflon vellen voorkomen dit en houden de pers schoon.

De transfer verschuift heel snel en dat kan vlekken geven?

Zeker, hiervoor is hitte bestendig tape een handig hulpmiddel. Hiermee kan de transfer met een klein stukje tape vastzetten op het product tijdens het persen. Het plakband is hittebestendig en daardoor naderhand weer makkelijk te verwijderen.

Waarom kan ik alleen de rand van de handdoeken bedrukken?

Omdat de rest van de handdoek van katoen is, wat veel beter afdroogt. En katoen laat zich niet bedrukken met sublimatie.

Pin It on Pinterest