Home » Keuze uit 10 soorten transferpapier

Keuze uit 10 soorten transferpapier

transferpapier

Onder strenge productie eisen wordt het transferpapier in eigen beheer geproduceerd, getest en ontwikkeld door het hoofdkantoor van TheMagicTouch in Dieburg, Duitsland. Het transferpapier wordt getest in samenwerking met de verschillende fabrikanten van kleurenlaser en LED kleurenprinters. Deze samenwerking zorgt voor een naadloze aansluiting op alle nieuwe kleurenprinters in de markt en de huidige technologieën. Het transferpapier van TheMagicTouch is onderverdeeld in 7 verschillende soorten. Ieder transferpapier is opgebouwd uit een drager papier en een speciale coatinglaag. De speciale coatinglaag zorgt voor de overdracht van de toner. Het transferpapier is uitsluitend te gebruiken via een kleurenlaser of LED kleurenprinter. Deze printers zorgen voor een haarscherpe beeldkwaliteit op het eindproduct. In combinatie met een professionele persmachine zorgt het transferpapier voor goede was eigenschappen en een krasvaste bedrukking.

Het overzicht van de 10 verschillende transferpapieren:

  • TTC voor fijn wit textiel
  • TTC+ voor grof wit textiel
  • OBM voor gekleurd textiel (witte achtergrond)
  • T-One voor wit en lichte kleuren
  • WoW voor donkere kleuren textiel
  • CPM voor niet poreuze producten
  • RST voor het bedrukken van hout
  • DCT voor bolvormige producten
  • ORD voor glas/acryl
  • Tattoo voor tijdelijke tattoo’s

Het transferpapier TTC wordt gebruikt voor bedrukking op wit, ecru of grijs mêleerde textiel en stoffen.
 Transfer papier TTC
Het TTC transferpapier bevat een speciale coating en biedt hierdoor een ultiem zacht gevoel wat zorgt voor een hoge duurzaamheid, er kan zelfs over de print worden gestreken na het wassen. Er zijn vele mogelijkheden -> Niet alleen textiel, maar ook vele blanco producten en relatiegeschenken kunnen worden bedrukt zolang de ondergrond wit, vlak en hittebestendig is!

 

Voorbeelden van transferpapier TTC: T-Shirts, sweaters, handdoeken, muismatten, slippers, draagtassen, schorten en nog veel meer.

 

Het transferpapier TTC+ wordt gebruikt voor bedrukking op extra grove wit, ecru of grijs mêleerde textiel en stoffen.


Het TTC + transferpapier heeft dezelfde toepassingen als het TTC transferpapier.

Voorbeelden van transferpapier TTC+: Poloshirts of canvas.

 

 

Het transferpapier OBM wordt gebruikt voor bedrukking op alle kleuren textiel en stoffen.

Een ultradunne witte drager zorgt voor een optimale dekking op alle kleuren stoffen en textiel. Door het witte vlak is het transferpapier OBM speciaal geschikt voor foto’s en vlakken en ondersteunt het fijne detaillering met het Print & Cut proces. De OBM transfer is flexibel en flinterdun en eenvoudig te verwerken.

 

Voorbeelden van het transferpapier OBM: T-Shirts, poloshirts, sweaters, rugtassen, caps, schorten, kussens en nog veel meer.

 

Het transferpapier T-One wordt gebruikt voor bedrukking op wit en lichte kleuren textiel en stoffen.

Geen randafdruk en slechts 1 stap zijn de belangrijkste kenmerken van dit transferpapier. Veelvuldig gebruikt bij de OKI witte toner printers. Geen beperkingen, en met een snelle verwerkingstijd worden afdrukken van de persmachine voorkomen en voelt de bedrukking als zeefdruk aan.

 

Voorbeelden van het transferpapier T-One: Alle soorten witte en lichtgekleurde kleding, caps, tassen en producten voorzien van een textiellaag.

 

 

Het transferpapier WoW wordt gebruikt voor bedrukking op donkere kleuren textiel en stoffen.

Het WOW transfe papier is speciaal ontwikkeld voor vrijstaande en fijne gedetailleerde ontwerpen. Met dit unieke proces print u zelfs wit op donker textiel zonder pellen of plotten. Met een lage verwerkingstijd worden afdrukken van de persmachine voorkomen en voelt de bedrukking als zeefdruk aan.

 

Voorbeelden van het transferpapier WoW: Donkere soorten kleding, caps, tassen en producten voorzien van een textiellaag.

 

 

Het transferpapier CPM wordt gebruikt voor bedrukking op niet poreuze oppervlakten.

Het transferpapier zet alleen de toner over op het product. TheMagicTouch levert diverse matten om het product krasvast te bedrukken. De CPM transfer wordt ook gebruikt in combinatie met een mokkenpers voor het bedrukken van bekers en kopjes.

 

Voorbeelden van het transferpapier CPM: aluminium, hout, tegels, keramiek, acryl, lexan, spiegels, pu leer, karton en nog veel meer.

 

 

Het transferpapier RST wordt gebruikt voor alle houtsoorten.

Het transferpapier zet alleen de toner over op het product. TheMagicTouch levert een schuimrubbermatje om het product krasvast te bedrukken. Het RST transferpapier gaat dieper in de houtnerven en vervangt hierbij in de meeste gevallen het CPM transferpapier.

 

Voorbeelden van het transferpapier RST :  wijnkisten, serie PlanX, steigerhout, vurenhout, MDF, beurs panelen etc.

 

 

Het transferpapier DCT wordt gebruikt voor het bedrukken van bolvormige producten.

DCT4.5 TransferDoor de flinterdunne transfer laag is de bedrukking nauwelijks voelbaar en werkt het transferpapier mee om voorzichtig te  buigen. DCT wordt aangebracht met water. Het transferpapier is in twee varianten leverbaar, transparant en een witte drager, eenvoudig uit te snijden via het Print & Cut proces.

 

Voorbeelden van het transferpapier DCT: kaarsen, klompen, modelbouw, zeepjes of flessen.

 

 

Het transferpapier ORD wordt gebruikt voor het bedrukken van acryl en glas.

Transferpapier ORD

Het dragerpapier van dit transferpapier blijft zitten aan de achterzijde van het glas of acryl en kan worden afgewerkt met een mooie viltachtige bescherming. Het product is krasbestendig en heeft een luxe uitstraling. Dit product wordt vaak toegepast in de sportprijzen branche.

 

Voorbeelden van het transfer papier ORD: fotolijstjes en acryl.

 

 

Het TATTOO transferpapier wordt gebruikt voor het bedrukken van de huid en nagels.

tattoo transferpapier

 

Het Tattoo Transferpapier is niet van echt te onderscheiden en houdt 3-5 dagen. De opdruk is door de laserkwaliteit haarscherp. Foto’s, afbeeldingen en teksten zijn mogelijk. Het Tattoo transfer papier wordt ingezet als startbewijs, entreebewijs, fotoshoots. De tijdelijk tattoo wordt net als DCT aangebracht met water.

 

 

webwinkel