Home » Sublimatie

Sublimatie

Door het bijzonder glanzende effect van Sublimatie met name op bekers en kopjes heeft deze techniek een belangrijke plaats ingenomen bij het bedrukken van gepersonaliseerde artikelen. De sublimatie techniek kenmerkt zich door het indringen van de sublimatie inkt in het polyester product onder invloed van hitte. Dit effect geeft het product de speciale “foto look” op keramiek. Op textiel wordt sublimatie toegepast op witte polyester shirts, ook hier geldt het voordeel van het indringen van de sublimatie inkt in de witte polyester stof.

In vergelijk met de haarscherpe kwaliteit van een kleurenlaserprinter, met name bij logo’s en teksten, hebben beide systemen hun eigen toepassing en kwaliteiten. Om sublimatie over te zetten kunt u dezelfde persmachine gebruiken als voor flex en TheMagicTouch transfers.

Toepassingen
Sublimatie is alleen mogelijk op een witte ondergrond van polyester. Naast wit polyester stoffen, kunnen ook vele artikelen worden bedrukt die voorzien zijn van een speciale polyester coating laag zoals de bekers, kopjes en Latte bekers.
Witte T-Shirts van katoen of een mix, gekleurd textiel, gekleurde bekers, een gekleurde ondergrond zoals bij TheMagicTouch kleurenlasersysteem, zijn niet mogelijk met sublimatie.

De apparatuur
De Aficio Gelprinters nemen zeer weinig ruimte in, zijn volledig te bedienen vanaf de voorzijde en kunnen eenvoudig aangesloten worden. Standaard maakt deze machine gebruik van Ricoh’s sneldrogende Liquid Gel™-technologie voor het maken van kleurenafdrukken. Voor het gebruik van sublimatie worden de Ricoh cartridges verwijderd en worden de sublimatie cartridges in de machine geplaatst. Leverbaar in A3 en A4 uitvoering.

Sublijet cartridges
De Sublijet cartridges zijn leverbaar in de kleuren zwart, cyaan, magenta en geel. De cartridges zijn leverbaar voor diverse type Ricoh printers. Het sublimatiepapier is leverbaar op A3 en A4 formaat. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar.

Sublimatie of transfer
Artikelen van wit polyester kunnen zowel met de kleurenlaser techniek als met sublimatie worden bedrukt. Het belangrijkste verschil is de haarscherpe afdrukken van kleurenlaser, welke bij teksten en bedrijfslogo’s een belangrijke rol spelen voor het eindresultaat. Wilt u meer glans, vooral bij foto’s dan kan sublimatie de doorslag geven, alles afhankelijk van het product en kleur ondergrond.

Als totaal leverancier op gebied van gepersonaliseerde producten staan in de webshop de meest verkochte sublimatieproducten. Gezamenlijke inkoop van onze organisatie zorgen voor gunstige prijzen en snelle leveringen.
In de rubriek textiel is een assortiment polyester t-shirts o.a. de sublimatie t-shirts van het merk Allwedo is.

Gratis demonstratie
Wij nodigen u van harte uit om in onze showroom het sublimatie systeem te komen bekijken. Aan de hand van voorbeelden laten wij de verschillen zien tussen sublimatie en kleurenlaser techniek, zodat u een op juiste wijze een beslissing kunt maken, wat in uw situatie en voor uw bedrijf de juiste techniek is en het beste eindresultaat geeft.

023-5483100