Home » Sublimatie

Sublimatie

sublimatieHoe werkt Sublimatie eigenlijk? Sublimatie als bedrukkingssysteem is relatief simpel. Het chemische proces van sublimatie onderscheidt het systeem ten opzichte van alle andere manieren van digitaal printen. De sublimatie techniek kenmerkt zich door het indringen van de sublimatie inkt in 100% polyester stof of een 100% polymere coating.  De inkt moleculen keren terug naar een vaste toestand bij afkoeling . Het resultaat is een fotografische beeld kwaliteit, die niet barst, krast of weggewassen kan worden van de ondergrond. De sublimatie inkten zijn doorzichtig zijn, de ondergrond moet onder alle omstandigheden wit zijn, anders werkt het chemische proces niet meer.

TheMagicTouch vertegenwoordigingen zijn wereldwijd geautoriseerde distributeurs van Sawgrass technologies, wereldleider in dit unieke proces. Deze omvatten cartridges  en ondersteunen de ICC kleurprofielen voor levendige kleuren.

 

Een van de meest gestelde vragen : Wat is het verschil tussen transferpapier en sublimatie??

 

Sublimatie werkt met één sublimatie papier en het product moet 100% polyester en wit zijn. Transfertechniek werkt met 7 verschillende transferpapieren en de ondergrond speelt in de meeste gevallen geen rol. De transfers zijn zodanig ontwikkeld, dat de meeste relatiegeschenken en alle kleuren textiel van katoen, polyester of een mix mogelijk zijn. Met de komst van witte toner speelt ook de kleur van harde materialen geen rol meer,

Sublimatie werkt met een Inkjetprinter omgebouwd met sublimatie cartridges en transferpapier werkt via een kleurenlaser of LED kleurenprinter.

TransferSysteem

Sublimatie geeft vooral bij keramiek het speciale foto effect door het chemische proces , terwijl bij transferpapier de haarscherpe afdruk van een kleurenlaserprinter centraal staat en meer effect heeft bij de scherpe lijnen van teksten en logo’s.

Sublimatie voor textiel bedrukking heeft het voordeel dat de inkt door het chemische proces bij witte polyester stoffen zich in de stof dringt. Bij transferpapier speelt de stof en kleur geen rol en kan ook een T-shirt van 100% katoen, 100 polyester of een mix van beiden worden geprint. De opdruk ligt er weliswaar meer op, maar door de nieuwste technieken evenaart transferpapier de zeefdruk kwaliteit, door de haarscherpe en ultradunne drager. Naast stoffen is bedrukking met transferpapier ook mogelijk als tattoo, op kaarsen, modelbouw, aluminium, hout, magneetfolie, glas, spiegels en nog veel meer.

Wat moet ik kiezen sublimatie of transfersysteem ?

Eigenlijk allebei, dan heeft u de beste bedrukkingstechnieken in huis voor een FullColour afdruk, afhankelijk welk product u gaat maken. Voor kleinere oplagen hebben beide systemen een lage investering.  Wij verkopen beide systemen en leggen op een eerlijke manier de voor- en nadelen van beide systemen uit. Vraag ons verkoopteam of kom eens vrijblijvend langs in de showroom.