Home » Veelgestelde vragen over transferpapier

Veelgestelde vragen over transferpapier

Op de pagina veel gestelde vragen over transferpapier geven wij kort antwoord op de meest voorkomende vragen. Wilt u de meest gestelde vragen per soort transferpapier bekijken, zie ook alle gebruiksaanwijzingen op onze servicepagina.

Welke stoffen kan ik bedrukken met het transfer papier ?

T-shirts van 100% katoen laten zich uitstekend bedrukken maar ook mengstoffen kunnen bedrukt worden B.v. 30% polyester en 70% katoen. Ook 100% polyester T-shirts kunnen bedrukt worden of modieuze T-Shirts voorzien van lycra.

Welke kleuren kan ik bedrukken met het transfersysteem ?

Voor textiel toepassingen zijn alle kleuren mogelijk, hiervoor zijn 3 verschillende soorten transfers, TTC voor wit, OBM en WoW voor alle kleuren. Voor het bedrukken van niet poreuze materialen (bekers, hout, aluminium) is een witte of lichte ondergrond nodig, behalve bij gebruik van een witte toner printer, dan speelt de ondergrond geen rol.

Is een bedrukking wel duurzaam ?

De meeste producten zijn was- en krasbestendig als de juiste apparatuur en de juiste gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd. De meeste textielsoorten zijn wasbaar tot 40°C, bij voorkeur in een fijnwasprogramma. Bij harde materialen wordt indien nodig gebruik gemaakt van hulpmiddelen bij het bedrukken o.a. softpad of schuimrubbermatje. Sommige producten zijn voorzien van een speciale coatinglaag (bekers, aluminium). Alle producten die wij leveren zijn getest en hebben de juiste gebruiksaanwijzing. Heeft u een eigen product om te bedrukken, bel de gratis helpdesk voor het juiste advies.

Een bol voorwerp bedrukken kan dat?

Jazeker. Als het voorwerp dat u wilt bedrukken hol-, of bolvormig is, wordt het DCT transferpapier gebruikt en via lauwwarm water overgezet.  Op die manier kunt u zelf een transfer in de (gaatjes) van een golfbal krijgen! De meeste toepassingen zijn modelbouw en kaarsen.

Is het transferpapier geschikt voor een inkjet printer?

Nee, het transferpapier van TheMagicTouch is alleen leverbaar voor kleurenlaser en LED kleurenprinters, zoals de Oki printers C711WT, C610 en C831 . Het transferpapier van de Hema of Action is niet vergelijkbaar met de professionele transferpapieren van TheMagicTouch voor kleurenlaser of LED kleurenprinters.

Is het transfersysteem hetzelfde als sublimatie?

Nee. het transfersysteem van theMagicTouch werkt met de standaard toner van een kleurenlaser of LED kleurenprinter, zoals de Oki printers C711WT, C610 en C831. De zeven verschillende transferpapieren zorgen dat bedrukking op alle kleuren en de meeste materialen mogelijk wordt. Bij sublimatie wordt de Ricoh gelprinter omgebouwd met speciale sublimatie cartridges en meegeleverde kleurenprofielen, de ondergrond moet wit zijn en van 100% polyester. Bij sublimatie wordt gewerkt met één soort papier op een  temperatuur van 200°C. Bij het transfersysteem wordt het transferpapier vanaf 130 °c bedrukt, waardoor kleding en producten minder last hebben van hitte of persplaat.

Waarom glanst sublimatie veel meer dan transferpapier?

Het voordeel van sublimatie ontstaat doordat de sublimatie inkt zich in het polyester van het product dringt, vooral bij glanzend keramiek ontstaat een optimale glans, waardoor het ontwerp op een echte glanzende foto lijkt. Door de glans wordt het product minder scherp en blijft het sublimeren doorgaan in combinatie met verhitting.

Welk systeem moet ik kiezen transfersysteem of sublimatie?

Ieder systeem heeft zijn eigen kwaliteiten en is geheel afhankelijk van het soort product wat u wilt gaan bedrukken. Als het gaat om zoveel mogelijk producten met een zo laag mogelijke investering te bedrukken, dan is het transfersysteem het meest veelzijdig, doordat het niet afhankelijk is van een wit en polyester ondergrond.

Zijn tijdelijke tattoos gevaarlijk voor de huid?

Het tattoo transferpapier is getest en er zijn geen nadelige gevolgen opgetreden bij het  gebruik van deze tijdelijke tattoos. Laat een tattoo niet langer dan 5 dagen zitten. Het gebruik op het gezicht bij hele kleine kinderen wordt afgeraden, het verwijderen van de tijdelijke tattoo, kan wat pijnlijk aanvoelen op de tere huid.

Welke service kan ik verwachten?

TheMagicTouch heeft wereldwijd service hoog in het vaandel, al 25 jaar. Een goede informatie bij de aanschaf van apparatuur, het demonstreren van alle toepassingen, een gratis telefonische helpdesk en 24/7 online en een buitendienst als hulp op locatie wordt aanbevolen, is geheel gratis en verwerkt in al onze prijzen.

Hoe zit het met de garantie?

Voor de meeste apparatuur geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar, behalve bij het gebruik van transferpapier via de Oki printers C711WT, Oki C831 en OkiC610, hiervoor geldt een fabrieksgarantie van 3 jaar. Op de Ricoh kleurenprinters geldt geen garantie door het omwisselen van de sublimatie cartridges, informeer hiervoor naar de speciale voorwaarden en wat theMagicTouch voor u kan betekenen. Het gebruik van het transferpapier op andere kleurenprinters dan de genoemde oki kleurenprinters is afhankelijk van de fabrikant van deze printers. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden.